Τάσος Τσατάλης

Γιατί η ΑΕΚ χρειάζεται άλλα δύο χαφ, εκτός από τον Κρστίτσιτς, για την επόμενη σεζόν

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για τις τωρινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της Ένωσης στον άξονα.

• Από τους κεντρικούς χαφ που έχει τώρα η ΑΕΚ, ο μόνος που είναι δεδομένο πως υπολογίζεται σίγουρα και για την επόμενη σεζόν, είναι ο Γαλανόπουλος. Κι αυτό, με προϋπόθεση πως δεν θα έρθει κάποια πρόταση για τον νεαρό διεθνή με την Ελπίδων.

• Προστίθεται τώρα ο Κρστίτσιτς και πάμε στους δύο.

• Ο Άλεφ έχει οψιόν στα 1,8 εκατομμύρια. Μιλάμε για τα χρήματα που κόστισε ο Λιβάγια.

• Από την στιγμή που η Μπράγκα δεν έδειξε ιδιαίτερα θερμή στο ενδεχόμενο να συζητήσει μείωση του ποσού, εκτιμώ πως η προοπτική παραμονής του Βραζιλιάνου δυσκόλεψε.

• Ο παίκτης κλείνει τον Γενάρη τα 24. Έχουμε δει έναν ποδοσφαιριστή με αρκετά ξεκάθαρα θετικά κι αρνητικά στοιχεία.

• Και για τα αρνητικά είναι ερωτηματικό το σε ποιο βαθμό μπορεί να τα βελτιώσει στο μέλλον.

• Θα εξαρτηθεί από τους προπονητές του, τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές που θα έχει δίπλα του.

• Αλλά αν δώσεις 1,8 εκατομμύρια, δεν θες ... να αγοράσεις και ερωτηματικά μαζί. Γιατί για να κάνει απόσβεση αυτή η μεταγραφή, πρέπει να τον πουλήσεις τουλάχιστον στα διπλάσια. Και ηλικιακά από το καλοκαίρι και μετά είναι 1,5 με 2 χρόνια το περιθώριο που έχεις για να τοpeak της χρηματιστηριακής του αξίας.

• Άλλο να μιλάμε λοιπόν για Άλεφ με 1,8 εκατομμύρια κι άλλο με αρκετά χαμηλότερη τιμή. Στην πρώτη περίπτωση εύλογα, πολύ εύλογα, σκέφτεσαι τι μπορείς να πάρεις αν διαθέσεις τα ίδια χρήματα.

• Μετά είναι ο Μοράν. Κάνει μεγάλη προσπάθεια φέτος. Αλλά το συμβόλαιο του είναι μεγάλο για τα δεδομένα της ΑΕΚ, έτσι ωστε να δικαιολογεί την παρουσία του ως μία περιφερειακή επιλογή.

• Γιατί και με ανταγωνιστές Γαλανόπουλο και Άλεφ, είναι... τέταρτη επιλογή. Πως γίνεται αυτό; Γιατί μεσολαβεί ο Τσόσιτς, που ακόμη και ως κατ' ανάγκη αμυντικό χαφ, έρχεται πριν από τον Μοράν σαν επιλογή.

• Άρα η λογική λέει πως και για τον Βάσκο, τρόπο να αποδεσμευθεί από το συμβόλαιο του θα ψάξει ή τουλάχιστον πρέπει να ψάξει η ΑΕΚ.

• Άρα υπό κανονικές συνθήκες η Ένωση μακροπρόθεσμα ποντάρει σε Κρστίτσιτς και Γαλανόπουλο στα σίγουρα και ψάχνει τους άλλους δύο. Όπως φαίνεται, τον έναν τουλάχιστον τον ψάχνει από τώρα, αν μπορέσει να πάρει κάποιον από αυτούς που έχει βάλει στο μάτι.

• Ας πούμε τον Ντιένγκ ή τον Άλι Ντομ της Ρεμς.

• Τώρα αν αυτό δεν σταθεί εφικτό, δεν θα απέκλεια για την φετινή σεζόν στην ΑΕΚ να πάρουν την απόφαση να δοκιμάσουν με κάποιον από τους δύο που έχουν ξεχωρίσει από την Football League,δηλαδή τον Λούκας του Απόλλωνα Λάρισας ή τον Μπρους του Εργοτέλη.

• Ποδοσφαιριστές που έτσι κι αλλιώς μπορεί να αποκτήσει η Ένωση. Αλλά έχει ακόμη πολύ ψωμί η μεταγραφική περίοδος.

• Το μόνο σίγουρο είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν άμεση ανάγκη για να μεγαλώσουν και το βάθος στο ρόστερ. Φυσικά και την ποιότητα. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τα χαφ.

ΥΓ1: Φυσικά έρχεται και ο Σαμπανάτζοβιτς το καλοκαίρι για τα χαφ. Αλλά είμαστε πολύ μακριά από το να μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ο Βόσνιος θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ρόλο από την πρώτη του σεζόν. Ξεκινάμε από την βάση πως είναι το λιγότερο πιθανό, αρχικά.

ΥΓ2: Μου κάνει εντύπωση πως συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενο δανεισμό του Αλμπάνη. Το θεωρώ πολύ μεγάλη έκπληξη αν γίνει. Θα το έβλεπα μόνο σε περίπτωση που έρθει τον Γενάρη ένα πολύ δυνατό εξτρέμ, που δεν είναι εύκολο. Αντίθετα, η περίπτωση του δανεισμού του Γιακουμάκη στην ομάδα του Ίβιτς στο Ισραήλ, θεωρώ πως παραμένει στο προσκήνιο ως ιδιαίτερα πιθανή προοπτική και μάλλον ενδιαφέρουσα για την εξέλιξη του παίκτη.

ΥΓ3: Αν και δεν το βλέπω στην ατζέντα, θα πω πως μια επιλογή ακόμη γι΄αριστερό μπακ, έστω και με «ξερό» δανεισμό και προοπτική μόνο για την φετινή σεζόν, δεν θα μου φαινόταν παράλογη. Είναι πλέον λιγότερα τα παιχνίδια βέβαια, αλλά οποιοδήποτε ζήτημα θα μπορούσε να τύχει με τον Χουλτ, θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούμε να συζητάμε ρεαλιστικά για τον Λόπες πριν τον Μάρτη. Αλλά και τότε ακόμη, για έναν παίκτη που δυνατό του στοιχείο είναι η εκρηκτικότητα, δεν μπορείς να θεωρείς δεδομένο πως άμεσα θα μπορεί να επανέλθει στα γνωστά του, μετά από τόσο σοβαρό τραυματισμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x